Sagotipset

Sagor och böcker att läsa själv

Här har vi tagit fram sagor och böcker till barn som är lite äldre och som har lärt sig att läsa själva. Välj mellan att barnet läser själv, eller att ni läser tillsammans och har en mysig stund ihop.

Kanske kan ditt barn ha högläsning för dig ur några av dessa böcker? Vill du ha mer tid över till att läsa med ditt/dina barn? Anlita städservice via Sverige & Co, och du kommer snart märka att du får massvis med tid över till annat, som till exempel att umgås med dina barn.

Du är inte klok Madicken


Madicken bor tillsammans med sin familj i ett rött hus. Hennes familj består av lillasyster Elisabet, mamma Kajsa, pappa Jonas, pudeln Sasso, kattungen Gosa och jungrun Alva. Följ med i Madickens händelserika liv och ta del av hennes upptåg när hon blir rastlös, för då kan hon ibland hitta på lite tokiga saker. Du hittar boken här. Boken finns också som film.

Ludde och alla djuren


Ludde och alla djuren är en bok som ingår i Ludde-serien. I den här lättlästa boken får vi följa charmiga Ludde och hans liv. Här får du träffa massa olika djur, som till exempel katten, hunden, tuppen och ankan. Dessutom får man lära sig djurens olika läten. Det hela börjar med att Ludde sparkar iväg en boll, som leder fram till att han träffar alla djuren. Samtliga böcker i Ludde-serien är lättlästa, pedagogiska och innehåller fina bilder. Köp boken redan idag!

Mästerkatten i stövlarna


Mästerkatten i stövlarna är en härlig saga där du får läsa om allt från magi, förtrollade skatter, mytologiska väsen och talande djur. Boken handlar om tre bröder, som får ärva efter deras pappa som har gått bort, men arvet blir väldigt orättvist fördelat. Den ena brodern får bara ärva en gammal bondkatt, medan de två andra bröderna får ärva två saker som är mycket mer värdefulla. Men det visar sig sedan att den där bondkatten är en mycket smart katt, som kommer uppfylla ägarens alla drömmar, och ger honom mer än vad han hade vågat drömma efter.

Mamma i trotsålder


Den här boken bjuder på en värld som är helt upp-och-nedpå. Nu är det mamma som är i trotsåldern! Hon vill inte gå upp ur sängen på morgonen, hon vill inte gå till jobbet och när hon är på jobbet, så vill hon bara gå hem igen. Nu när mamma beter sig såhär konstigt är det hennes dotter Klara som får ta ansvar och bete sig som den vuxna. Klara får se till så att mamma sköter sig och att hon beter sig på rätt sätt. Här kan du köpa boken.